Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο Ρώσος που είχε στείλει μηνύματα για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία

Σε ποινή φυλάκισης συνολικά 30 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 42χρονος Ρώσος υπήκοος, που συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση βομβών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

«Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Υπάρχει εκρηκτική ύλη TNT και σύντομα θα υπάρξει ανατίναξη. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε» ανέφεραν τα μηνύματα που απέστειλε ο κατηγορούμενος «φαρσέρ», όπως κατέθεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, της υπηρεσίας που τον συνέλαβε στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), διασπορά ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών και απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική μορφή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, προανακριτικά ωστόσο είχε αρνηθεί ότι ήταν ο αποστολέας των συγκεκριμένων μηνυμάτων. Είχε δηλώσει «μπλόγκερ» και απέδωσε την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με «youtubers», κάνοντας λόγο για εις βάρος του σκευωρία.