Ορκίζεται σήμερα υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Το απόγευμα η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Ορκίζεται σήμερα Πέμπτη, στις 4 μ.μ. ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χθες η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Μετά την ορκωμοσία του ο κ. Σαρμάς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του από τον προκάτοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι υπουργοί αναμένεται να ορκιστούν την Παρασκευή το πρωί, ενώπιον της ΠτΔ.

Όσον αφορά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα επικρατέστερα ονόματα και αυτά που ακούγονται περισσότερο είνα τα εξής:

Στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί υπουργός ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικρατέστερος φέρεται ότι είναι ο πρώην υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής. Στο υπουργείο Υγείας κατευθύνεται η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοττανίδου, στο υπουργείο Παιδείας ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο στρατηγός ε.α., πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει έπειτα από συνεννοήσεις των κομμάτων για πρόσωπα κοινής αποδοχής, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά σήμερα το απόγευμα.