Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Tις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η σύζυγος του Βικτώρια Γριμανη – πρώτη μάρτυρας στη δίκη που αρχίζει για την υπόθεση, συνδέοντας τη δολοφονία με τον «φάκελο» του Άρη Φλωρου. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου. 

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά…», φέρεται να είπε ο άτυχος ποινικολόγος στους δολοφόνους του, για να εισπράξει ένα κυνικό «Όχι» – από έναν εξ αυτών. 

Η κατάθεση της έλαβε χώρα αφότου αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα οι τρεις κατηγορούμενοι με ύβρεις κατά της οικογένειας του θύματος. Τους είχε «οργίσει» η απόρριψη αιτήματος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων και φυσικού αυτουργού, του Μικέλα Καστριότ (ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών), που ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή, λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασης και σωματικής εξάντλησης, από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. 

 Η κυρία Γριμάνη κατέθεσε οτι ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές, ούτε φοβόταν για τη ζωή του, δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο.

Η ίδια τόνισε ωστόσο οτι το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρηθει ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. 

Με την έναρξη της διαδικασίας στην οποία ήταν παρών και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μετήχθη από τη φυλακή. 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη δίκη είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος για τη μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη όπου θα υπάρχει χωροταξική απόσταση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και το εδώλιο  των κατηγορουμένων – ανέφικτο οπως απεδείχθη .