Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου: “Σιγά μην το βουλώσω, σιγά μην φοβηθώ”

Συνέντευξη του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα espresso

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής, με την γνωστή ατίθαση “γλώσσα” του, στηλίτευσε την ενδοτικότητα των “εμπνευστών” της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι για να καταλάβει κανείς τον “τυφλό” Αλβανικό εθνικισμό πρέπει να ταξιδέψει στην Αλβανία, όπως έπραξε ο ίδιος που βρέθηκε στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του ηρωικού Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες “γιαλαντζί” προοδευτικούς, ενώ “περιποιείται¨και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ευαγγελίζεται διεύρυνση της παράταξης, με “σκελετούς” από το “βρώμικο”΄ χρονοντούλαπο του εκσυγχρονισμού, της περιόδου Σημίτη.

Για την φημολογούμενη συνεργασία του με την Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι δεν έχει κάνει κάποια επίσημη κουβέντα με τον Πρόεδρό της Βασίλη Λεβέντη.

 

“Σιγά μην το βουλώσω, σιγά μην φοβηθώ” είναι μεταφορικά και πραγματικά, η αρχή, η μέση και το τέλος της συνέντευξης Νικολόπουλου στην Βίβιαν Μπενέκου, καθώς απαντά σε κάθε ερώτηση χωρίς καθωπρεπισμούς και χωρίς να εξωραίζει και να στρογγυλεύει το περιεχόμενο των απόψεων του.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Κληθήκαμε αναίτια να «ξεγυμνωθούμε», να ταπεινωθούμε και να «υποκλιθούμε» στον φασισμό των «πραιτοριανών» του Ράμα», είπατε επιστρέφοντας από το μνημόσυνο Κατσίφα στην Αλβανία. Τι γίνεται εκεί τελικά; Τι γίνεται με τον εθνικισμό γειτόνων, όπως οι Αλβανοί ή οι Σκοπιανοί κλπ;

Ξέρετε, εδώ στην Ελλάδα είμαστε «εύκολοι» σε χαρακτηρισμούς και… ταμπελάκια. «Φασίστες», «υπερπατριώτες», «εθνικιστές», «λαϊκιστές», κλπ. Στην πραγματικότητα όμως, όποιος έχει επισκεφθεί άλλες χώρες και έχει ζήσει τον εθνικισμό τους ή το πώς εννοούν αυτές οι χώρες τις έννοιες του κράτους και της προστασίας του ή της δημόσιας ασφάλειας, καταλαβαίνει πως στην Ελλάδα είμαστε… γατάκια! Ή για να το πω διαφορετικά, πόσο βαθιά δημοκρατική και φιλόξενη χώρα έχουμε ή και πόσο ανεκτικοί είμαστε, ακόμα και σε αυτά που μας θίγουν, μας προσβάλλουν και υποβαθμίζουν το κράτος και την πατρίδα μας. Όσοι είχαν τα κότσια λοιπόν, βρέθηκαν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατάλαβαν τι πάει να πει «αλβανικός εθνικισμός». Αλλά και γιατί η μειονότητα της Β. Ηπείρου έχει τόσο έντονη την ανάγκη να υψώνει την ελληνική σημαία στα δικά της εδάφη που είναι διαρκώς απειλούμενα. Το ίδιο και στα Σκόπια. Τολμάει, άραγε, εκεί να πει κάποιος «δεν είμαι Μακεδονας»; Ενώ εδώ στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχουμε έως και «μακεδονικές οργανώσεις»! Και δεν είναι μόνο η Αλβανία ή τα Σκόπια… Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε πως αντιμετωπίζει η Ιταλία τους μετανάστες χωρίς χαρτιά ή με ποιο τρόπο αντέδρασαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Σκεφτείτε, όλα αυτά να γίνονταν εδώ στην Ελλάδα τι θα γινόταν… Όποιος λοιπόν, τόσο αβασάνιστα, νομίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή ότι ο Κατσίφας ήταν ένας «τρελός» ή «εξτρεμιστής», ας το ξανασκεφθεί…

Έρχονται εκλογές. Πως και με ποιόν σκέφτεστε να πολιτευθείτε;

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αναζητούμε την «συμμαχία του καλού», για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που «φοριέται» πολύ στις μέρες μας. Και το «καλό» εμείς το ορίζουμε ως μία πολιτική που θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες: Γενναίες και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, κάθαρση και διαφάνεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και παλινόρθωση των προαιώνιων πυλώνων του Ελληνισμού, δηλαδή της Ορθοδοξίας και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Τι σημαίνει ο προσδιορισμός που δίνετε στον εαυτό σας Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, για τα ελληνικά δεδομένα;

Ακριβώς αυτό που περιγράφει η συγκεκριμένη σύνθετη λέξη. «Χριστιανός» και «δημοκράτης». Δύο έννοιες, δηλαδή, που δημιουργούν ένα σύστημα αξιών πάνω στις οποίες δομήθηκε η νεότερη Ελλάδα, αλλά και η μεταπολεμική Ευρώπη.

Η συμμαχία για την οποία μιλάει το κόμμα σας, ποιους θα περιλάβει;

Οποιονδήποτε. Αρκεί να μην φοβάται την κοινωνία και τη σκληρή δουλειά, να είναι «καθαρός» και να μην ντρέπεται να…κάνει τον σταυρό του! Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, ούτε τους «γιαλαντζί» προοδευτικούς, ούτε τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Χρειάζεται μόνο αληθινούς ανθρώπους, τίμιους και αποφασισμένους.

Η συνάντησή σας με την Ένωση Κεντρώων και η παρουσία σας στην ομιλία του Βασίλη Λεβέντη, ίσως σημάνει συνεργασία;

Βρίσκομαι όπου με καλούν και συνομιλώ με τους πάντες. Μία συνεργασία όμως, απαιτεί πολλά περισσότερα από κάποιες συνομιλίες, τουλάχιστον εάν ο στόχος είναι η διαμόρφωση μίας πολιτική συμμαχίας που θα μπορεί πραγματικά να «ταράξει τα νερά». Με άλλα λόγια, δεν αρκεί το «φαίνεσθαι» της παρουσίας μου σε μία πολιτική εκδήλωση.

Τη Συμφωνία των Πρεσπών θα την ψηφίσετε;

Φυσικά και όχι! Εγώ, τουλάχιστον, «μακεδονικό» διαβατήριο δεν θα δώσω στον κ. Ζάεφ…

Δεν ξέρω εάν εσείς αποδέχεστε πια την άποψη πολλών που σας τοποθετούν στη λαϊκή δεξιά, αλλά εγώ θέλω να σας ρωτήσω, γιατί η λαϊκή δεξιά, αφέθηκε να ταυτιστεί αρκετές φορές με τη γραφικότητα. Γιατί αυτό;

Μα, δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο από «λαϊκή δεξιά», αφού κατά τη δική μου θεώρηση, η γνήσια δεξιά μόνο λαϊκή μπορεί να είναι! Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες ζήσαμε στην χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη, την επικυριαρχία της «δεξιάς των ελίτ», όπως και της «αριστεράς των ελίτ». Γι’ αυτό και πιάσαμε πάτο! Σε ό,τι αφορά τη γραφικότητα που αναφέρατε, χωρίς να αρνούμαι ότι έχουν υπάρξει δηλώσεις ή δράσεις από εκπροσώπους της λαϊκής δεξιάς που θεωρήθηκαν γραφικές, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές των ελίτ με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν, φροντίζουν με κάθε τρόπο να απαξιώνουν κάθε τι «λαϊκό» και να προβάλουν μόνο ό,τι συμφέρει τα οργανωμένα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Το κίτρινο γιλέκο που φορέσατε στην εκπομπή, τι σηματοδοτεί; Το ξέρετε φυσικά, ότι ο Έλληνας, δεν είναι «Γάλλος» «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» κι ότι ακόμη και τις φορές που βγήκε στις πλατείες, δεν έγινε ποτέ «Γάλλος, δηλαδή αληθινός επαναστάτης». Τι νόημα έχει το γιλέκο;

Ακόμα και δίκιο να έχετε, θα πρέπει άραγε να πάψω να δίνω ερεθίσματα στους Έλληνες πολίτες και να μην προβάλω αυτό το μεγάλο κύμα λαϊκής αγανάκτησης που ξεπηδάει σε όλο τον δυτικό κόσμο, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά «ιερατεία»; Δεν θα το κάνω ποτέ. Εγώ, να… το βουλώσω, αποκλείεται!

«Ο Μητσοτάκης παίρνει στο κόμμα του, αυτούς που πήγαν με τη μισή Αθήνα, για να πάνε και με την άλλη μισή», είπε ο Τσίπρας στη Βουλή. Εσείς τι λέτε για τη διεύρυνση που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ποια… διεύρυνση; Με τους «σκελετούς» του ΠΑΣΟΚικού «εκσυγχρονισμού» που ξαναβγάζει από τη ντουλάπα και τα «ορφανά» του νεοφιλελευθερισμού, πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός και θα κυβερνήσει; Αν έχει έστω και την ελάχιστη συναίσθηση της πραγματικότητας και αν επιθυμεί πραγματικά να προσφέρει στον τόπο, ας ξανακάνει τη Νέα Δημοκρατία το λαϊκό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το κόμμα που τα έβαλε με τη ντόπια και ξένη φαυλοκρατία επί Κώστα Καραμανλή και το οποίο υπέστη τα πάνδεινα. Διαφορετικά, ας μείνει με τις μαριονέτες μέχρι να τον «κρεμάσουν» και αυτόν στο τσιγκέλι του μουσείου των νεοταξιτών.