Να εμβολιαστούν τα παιδιά;

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Τα σχολεία ξεκινούν Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου Να εμβολιαστούν τα παιδιά; As δούμε τα καινούργια στοιχεία.

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν πλέον το 26.8 % των εβδομαδιαίων κρουσμάτων Covid-19, σύμφωνα με νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Από τις 19 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα σε 2 εβδομάδες αυξήθηκε κατά 10 % ο σωρευμένος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 σε παιδιά από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής …

Και θα αναρωτηθεί κάποιος. Ναι, αλλά τι ποσοστό των παιδιών νοσηλεύεται;

Σε περιοχές με αξιοπρεπές ποσοστό εμβολιασμού, υπάρχει μόνο μια αμελητέα αύξηση της νοσηλείας των παιδιών. Αν κοιτάξετε για παράδειγμα την Πολιτεία της Νέας Υόρκης,  από 0,07/100Κ αυξήθηκε σε 0,19/100Κ! Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πρέπει να εμβολιαστούν …

Δείτε τα στοιχεία εδω!

Το σύνθημα «κάτω τα χεριά από τα παιδιά μας» θα έπρεπε νοερά να το απευθύνουμε όλοι μαζί στον ιό και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις του πανδημικού κύματος στην μελλοντική υγεία των παιδιών μας, όπως ανέφερε ο μοριακός Βιολόγος Γιάννης Πρασσάς.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 50 παιδιά που θα μολυνθεί θα εξακολουθεί να παρουσιάζει συμπτώματα νόσησης για πάνω από 3 μήνες (μακροχρόνιο COVID) με οτιδήποτε μπορεί κάτι τέτοιο να σημαίνει για την ομαλή τους σχολική συμμετοχή, εκπαιδευτική εξέλιξη αλλά και την μετέπειτα υγεία τους.

Το Λος Ανζελες είναι η μεγαλύτερη σχολική περιοχή, μέχρι τώρα που απαιτεί υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους 12 και πάνω.

Καλή σχολική χρονιά με Υγεία!

Πηγή: healthyvoice.gr