Τουρκικά ΜΜΕ – Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο τούρκος πολίτης

Ομοβροντία δημοσιευμάτων τουρκικών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες κάνουν λόγο για νεκρό τούρκο στα σύνορα του Έβρου, από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά, με την Αθήνα πάντως να διαψεύδει τον εν λόγω ισχυρισμό.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης.

Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Κάποια τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πυρά από έλληνες στρατιώτες και άλλα για πυρά από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη σε κάτι τέτοιο στον Έβρο.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές στο «Πρώτο Θέμα», ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Δείτε τα δημοσιεύματα

 

Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το  φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.