Μητσοτάκης: Σήμερα στις 7μμ το διάγγελμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Στις 7 τελικά θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σε μια χρονική στιγμή όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων, ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν εφιαλτικά σενάρια για την πανδημία, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Την ώρα που το βασικό μήνυμα παραμένει η ανάγκη για εμβολιασμό προκειμένου να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα επικρατήσει και στη χώρα μας, η απότομη «έκρηξη» των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αλλαγή πλάνου όσον αφορά την εστίαση, αφετέρου την επίσπευση των διαδικασιών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με στόχο την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το εσωτερικό των καταστημάτων θα ανοίξει μόνο για τους εμβολιασμένους (με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι), ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ.

Και φυσικά ο εμβολιασμός των υγειονομικών της χώρας, εκεί που υπάρχει ακόμη πρόβλημα ενώ δεν αποκλείονται και σχεδιασμοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εκπαιδευτικών προτού ανοίξουν τα σχολεία καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.