Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτόν τον αγώνα!

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Η πρωτεϊκή βάση του ιού, οι ταχείες μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα και επομένως τη νοσηρότητα, η παράκαμψη του ανοσολογικού μας συστήματος, η εμφάνιση και η γρήγορη διασπορά των καινούργιων στελεχών, δείχνει την προσπάθεια και εν μερει επιτυχία του ιού να προσαρμοστεί στον ανθρώπινο οργανισμό και να αντιμετωπίσει το ανοσολογικό μας σύστημα!

Ο ιός μεταδίδεται γρηγορότερα και καλύτερα από άτομο σε άτομο πλέον. Ουσιαστικά με το Δ στέλεχος, σαφώς πιο παθογόνο για ανεμβολίαστους και παιδιά, έχουμε μια διαφορετική επιδημία.

Δεν είναι δικαίωμα των αντιεμβολιαστών να μας βάλουν σε καινούργιες περιπέτειες! Καινούργια στελέχη θα προκύψουν, πιθανόν λιγότερο αντιμετωπίσιμα από το εμβόλιο. Δεν πρέπει να αφήνουμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν να επαναλαμβάνουν ανυπόστατα μη επιστημονικά στοιχεία και να επηρεάζουν ανθρωπους που δεν έχουν τη δυνατότητα κρίσης επιστημονικών θεμάτων. Είναι θέμα ζωής και ποιότητας ζωής. Το διάγγελμα του Μακρον σήμερα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονοιμικών και άλλων, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης παγκοσμίως. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, θέλουμε ασφάλεια, θέλουμε ευρωστία, ευζωία;

Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτόν τον αγώνα με ευγένεια και επιστημονικά στοιχεία! Όλοι μαζί μπορούμε!

 

Πηγη: healthyvoice.gr