Δύσκολη η γλυπτική του εαυτού μας! Φτιάξτε την καλύτερη έκδοχη σας

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Δύσκολη η γλυπτική του εαυτού μας σε όλα τα επίπεδα, δύσκολος αλλά θεραπευτικός ο δρόμος.

Θέλεις να βελτιωθείς; Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλες τις ποιότητές σου, που πιστεύεις ότι θέλουν βελτίωση ή αλλαγή ή εξαφάνιση και ιεράρχησέ τες. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα για τη βελτίωσή μας, η αναγνώριση δηλαδή των ελαττωμάτων μας.

Αναγνώρισε όμως και τη δύναμή σου. Μέσα μας υπάρχει μια αστείρευτη πηγή δύναμης που περιμένει να της δώσουμε την ευκαιρία για να εκφραστεί. Μην κλαψουρίζεις διαρκώς ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό ή το άλλο. Για την ακρίβεια σβήσε από το λεξιλόγιό σου το “δεν μπορώ” και αντικατέστησέ το με τον “δεν θέλω”, γιατί αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να το θέλουμε πολύ. (Κανείς δεν πίστευε ότι θα έπαιρνα μαζί μου, 40 κορίτσια δίδυμες αδελφές Ελληνίδες, να τις μετρήσω με διακρανιακο μαγνητικό ερεθισμό, σε ένα εργαστήριο Νευροφυσιολογίας στην Γερμανία…)

Να συζητάς με εσένα για εσένα και να αποφασίζετε μαζί, πώς θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας, σύμφωνα με τα όνειρά σας! Ο διάλογος με τον εαυτό μας είναι εντελώς απαραίτητος για κάθε συνειδητό άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αυτόν τον διάλογο ασυνείδητα με αποτέλεσμα το μυαλό τους να είναι ένα συνεχές πεδίο μάχης που δεν τους αφήνει να κοιμηθούν ή να ευχαριστηθούν οτιδήποτε στη ζωή. Φέρε λοιπόν αυτόν τον διάλογο στην επιφάνεια, άκου όλες τις προσωπικότητες που μιλούν μέσα σου και πράξε όπως κρίνεις καλύτερα για όλους… Άκου, σκέψου και πράξε με επίγνωση.

Φτιάξτε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Πηγη: healthyvoice.gr