Στα «μαλακά» η Πόλα Ρούπα – Από ισόβια, έξι χρόνια

Από ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε τελικά σε έξι χρόνια και τρεις μήνες η Πόλα Ρούπα, για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014 για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας“.

Η ποινή των έξι ετών και τριών μηνών επιβλήθηκε στην Πόλα Ρούπα από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, που δίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό συνεδριάζοντας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Η ακροαματική διαδικασία που κράτησε καιρό, ολοκληρώθηκε χθες με τη δικαστική ετυμηγορία που έριξε στα χαμηλά την ποινή της Ρούπα, λόγω της νομοθετικής μεταβολής του νέου Ποινικού Κώδικα, που απαιτεί βαριές σωματικές βλάβες ή θάνατο για καταδίκη σε ισόβια για βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο, ότι το δικαστήριο δεν την έκρινε ένοχη, ότι μετείχε σε εγκληματική οργάνωση, στην προκειμένη περίπτωση, ότι ενώθηκε μαζί με άλλους για την διάπραξη αδικημάτων.

Έτσι την καταδίκασε μόνον για επιμέρους αδικήματα, συνέργεια σε κλοπή,όχι ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και τις επέβαλε την κατά πολύ μειωμένη ποινή.

Η συνήγορος της έκανε λόγο για «δικαίωση» της Πόλας Ρούπα.