Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ φέρεται να εξασφάλισε τους 80 βουλευτές

Tην απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για την αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ  σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανόφωνου καναλιού ALSAT-M το οποίο επικαλείται το πρώτο δίκτυο της σερβικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 11 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DMPNE είναι έτοιμοι να στηρίξουν την τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ χρειάζεται τον μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών για να επικυρωθεί η συμφωνία στο σκοπιανό κοινβούλιο.

Πάντως το VMRO έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες κάνοντας λόγο για ανακρίβειες. «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO. Και πρόσθεσε: «Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Mιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ο Ζάεφ προέτρεψε και πάλι τους βολευτές της αντιπολίτευσης να λάβουν υπόψη τους τη βούληση των 600.000 ψηφοφόρων που τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο πρόσφατο δημοψήφισμα.