Λαγκάρντ : Εγιναν λάθη στο αρχικό ελληνικό πρόγραμμα

Το ΔΝΤ έκανε λάθη στο αρχικό ελληνικό πρόγραμμα, παραδέχθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας με θέμα την παγκόσμια οικονομία.

«Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες είχαμε πρόγραμμα όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πορτογαλία. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο αρχικό πρόγραμμα. Εμείς παραδεχθήκαμε πως υπήρχαν λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές. Το είπε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος μας Ολιβιέ Μπλανσάρ», σημείωσε σχετικά.

«Ηταν πολύ πιο δύσκολο από της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας ή του προγράμματος ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας. Στις υπόλοιπες χώρες η ιδιοκτησία των προγραμμάτων αφορούσε την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση τους» τόνισε κα. Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ιδιοκτησία του προγράμματος εσωτερικά, αλλά αυτό προερχόταν από έξω. «Στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος έπρεπε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.