Νίκος Νικολόπουλος: Δεν έχουμε άλλο περιθώριο,ειμή μόνο να σηκώσει η νέα γενιά,με πίστη στο Χριστό και τον εαυτό της,την Ελλάδα στους ώμους της!

«Το κουδούνι της ελπίδας κτύπησε. Το μέλλον του τόπου, στοιχισμένο στα προαύλια των σχολείων, με το χαμόγελο της νιότης και της αισιοδοξίας στα χείλη, δήλωσε την ετοιμότητά του για μια καρποφόρα και δημιουργική σχολική χρονιά.

Σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, με βαθιές τις επιπτώσεις της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, η νέα γενιά έχει στα χέρια της τη σκυτάλη της αναδημιουργίας του τόπου.

«Ποιήσατε δικαιοσύνης όπλον την παίδευσιν» έχει πει πολύ σοφά ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Με γνώση και αρετή, λοιπόν, καλούνται τα παιδιά μας να περιηγηθούν στον θαυμαστό κόσμο της ανθρώπινης σκέψης και να μορφώσουν την ψυχή τους .

Ακούμε γύρω μας για προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη του τόπου. Καλλιεργούνται, όμως, προσδοκίες, αντιστρόφως ανάλογες της σκληρής πραγματικότητας. Αντιθέτως η επένδυση στην Παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την προκοπή.

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, ειμή μόνο να σηκώσει η νέα γενιά, με πίστη στον Χριστό και τον εαυτό της, την Ελλάδα στους ώμους της.

Η Πολιτεία οφείλει ν’ αποβάλει το αίσθημα αδικίας από τα παιδιά μας, που δικαιολογημένα νοιώθουν εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου είναι αδήριτη ανάγκη να τύχει επιτέλους της καλύτερης αντιμετώπισης και αξιοποίησης για να βγούμε από το τέλμα.

Ως πολύτεκνος πρωτίστως και μετέπειτα ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, επιτρέψτε μου να καταθέσω τις ευαισθησίες μου, την πίστη μου, αλλά και τις αγωνίες μου για το αύριο της πατρίδας, σε συνάρτηση με το μόχθο και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι συμφωνούν μαζί μου πως ο αγώνας τους είναι ένας ευλογημένος και συναρπαστικός αγώνας, που οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια της ψυχής και σ’ ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε μαθητές, γονείς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, επιστάτες και καθαρίστριες καλή και δημιουργική χρονιά»!