“Ζήλεψε”  ο Νίκος Νικολόπουλος στο Άγιο Όρος τον Πρόεδρο της Μολδαβίας!

Μακρύ και κοπιαστικό το οδοιπορικό στο Περιβόλι της Παναγιάς, αλλά χαλάλι. Για πολλοστή φορά ο Νίκος Νικολόπουλος ταξίδεψε στα ησυχαστήρια της πίστης και  ασκηταριά των αναζητήσεων της ψυχής κα του πνεύματος.  Έτσι και πέντε τελευταίες ημέρες. Φιλοξενήθηκε στις Μονές Σιμωνόπετρας, Βατοπαιδίου και Κουτουλουμουσίου και βάδισε, με συνοδοιπόρο  την θεϊκή σιωπή του Αγίου Όρους, σε σκήτες, καλύβες και κοινόβια, όπου συνάντησε πάνσεπτες μορφές υμνητών της Ορθοδοξίας.

Επέστρεψε στα εγκόσμια, έχοντας αποθησαυρίσει την πνευματική επαφή του με τον Γέροντα Ευθύμιο, αλλά και με ένα παράπονο.

Συναντήθηκε στο Βατοπαίδι με τον Μοδαβό Πρόεδρο Ινγκόρ Ντοντον και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που ασκούσε τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις. Με πίστη, με κατάνυξη, με απλότητα  και με ταπεινότητα. Εν γένει με βαθιά την ανάγκη της αναβάπτισης του στα νάματα της Ορθοδοξίας. Έως την κορυφή του Άθω έφτασε με τον 16χρονο γιο του, για να βρεθούν πιο κοντά στον Θεό!

Δεν είναι ο μόνος ηγέτης από το πρώην ανατολικό μπλοκ που δεν κρύβει τα Χριστιανορθόδοξα ιδεώδη του.

Αντιθέτως εδώ στην Ελλάδα έχει.. ελαχιστοποιηθεί ή είναι ανύπαρκτη η Ελληνορθόδοξη πίστη των θεσμικών ηγητόρων και κρατούν αποστάσεις από την στυλοβάτιδα του Έθνους, Ορθοδοξία.

Σημεία των καιρών.. Σημεία της μνημονιακής μας κατάπτωσης και της πνευματικής ατροφίας ενός ευλογημένου, κατά τα άλλα τόπου, που θα ξαναβρεί το δρόμο του, όταν όλοι αποδεχθούμε το Χριστό ποδηγέτη μας και την Παναγιά Μητέρα και Προστάτιδα μας.