Ψηφίζει η ΝΔ την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει την τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθηνών και της Αττικής.
Η τελική απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανέκαθεν υποστήριζε το «σπάσιμο» των αχανών εκλογικών περιφερειών, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του στην αρμόδια επιτροπή όπου συζητείτο το θέμα είχε συναρτήσει την στάση του με την υιοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώνει από το πρωί τους βουλευτές του κόμματος για την απόφασή του., ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ήδη ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματός του να ενημερώσουν το κόμμα σε ποιον τομέα προτιμούν να είναι υποψήφιοι. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ωστόσο σε κεντρικό επίπεδο από το κόμμα.

Μετά τη συναίνεση εκ μέρους της ΝΔ στην κατάτμηση, φαίνεται να εξασφαλίζεται το όριο των 200 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφιση της ρύθμισης, οπότε θα ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ επιμένει να καλεί την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ώστε να ισχύσει το δικαίωμα των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους από τις επόμενες εθνικές εκλογές.