Αυτοσχέδιος καταυλισμός στο ομορφότερο πάρκο κάτω από τη μύτη του δήμου Αθηναίων

Μπουγάδα ασπρορούχων σε σχοινιά πιασμένα μεταξύ των δέντρων, κουβέρτες που αερίζονται πάνω σε θάμνους!

Αυτές είναι οι εικόνες στο πάρκο μπροστά στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του και άγνωστοι χρησιμοποιούν το χώρο και το κτίριο που βρίσκεται εκεί για τη στέγασή τους, δημιουργώντας μια σοβαρή εστία μόλυνσης έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή που ο δήμος Αθηναίων καταστρώνει σχέδια για να κάνει όπως λέει ομορφότερη την Αθήνα  ένα από τα κεντρικότερα και ομορφότερα σημεία έχει μετατραπεί σε υπαίθριο «ξενοδοχείο».

Οσο το πάρκο μπροστά στον Ευαγγελισμό φιλοξενούσε εστιατόριο ο χώρος ήταν μια όαση που χαιρόσουν να καθήσεις και να απολαύσεις το φαγητό ή τον καφέ σου.

Τα τελευταία χρόνια που το εστιατόριο αναγκάστηκε να κλείσει μετά απο προσφυγή κατοίκων της περιοχής οτι είναι αυθαίρετο, ο χώρος έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το πάρκο για κατάλυμα –πιθανόν άστεγοι, πιθανόν εξαρτημένοι από ουσίες– ενισχύουν την αίσθηση αβεβαιότητας για τους περαστικούς από την περιοχή όταν πλέον πέσει η νύχτα. Αλλωστε το πάρκο δεν φωτίζεται και σε αυτό τον λόγο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η υποβάθμιση του χώρου.

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας της Μονής Πετράκη, η οποία αναζητεί λύση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων η οποία πρέπει να δοθεί άμεσα και να σταματήσουν αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες.