Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ: «Η Ελλάδα, θετική έκπληξη της ευρωζώνης»

«Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις με ενότητα και αλληλεγγύη» ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας: «Καμία παραβίαση των εδαφικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από ευρωπαϊκή οικογένεια». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς το Κρεμλίνο λέγοντας: «Δεν θα μας φοβίσετε, εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ουκρανία… Δείξαμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά: καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», ανέφερε.

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Ο “Economist” μας επέλεξε ως οικονομία της χρονιάς… Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν. Η Ελλάδα ήταν η θετική έκπληξη της ευρωζώνης, πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς τη σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη… Στην Ελλάδα πετύχαμε δημοσιονομική σταθερότητα. Καταφέραμε να νικήσουμε τις κενές υποσχέσεις που έγιναν από τους λαϊκιστές».

«Συγχαίρω την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη σταθερή της ηγεσία μπροστά σε αδιανόητες προκλήσεις, την πανδημία, τον κτηνώδη πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και μια ενεργειακή κρίση που απείλησε να αποσταθεροποιήσει τις οικονομίες μας» επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στον ρόλο του ΕΛΚ υπογράμμισε: «Το ΕΛΚ είναι η ομάδα που θα πετύχει την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας… Να πω γιατί είναι τόσο σημαντικό το ΕΛΚ να είναι η σταθερά της Ε.Ε. Επικεντρωθήκαμε πολύ στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ, γι’ αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη».