Βεσυρόπουλος: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, συμπληρώνοντας, «άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 4,846  εκατ. δηλώσεις από συνόλου 6,3 εκατ. με βάση τα περσινά στοιχειά που σημαίνει ότι στις επόμενες 12 ημέρες πρέπει να υποβληθούν περίπου 1,5  εκατομμύριο Ε1.

Και ενώ αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υποβάλλονται καθημερινά πάνω από 120 χιλιάδες, από τις 28 Μαρτίου που άνοιξε η εφαρμογή στο taxinet μόνο εχθές για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες σε μία ημέρα καθώς υποβλήθηκαν 105.327 δηλώσεις.