Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας απέκτησε ενδιαφέρον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θέλησα να μοιραστώ μαζί σου για μια ακόμα φορά πώς είναι αυτή η νόσος και πώς αλλάζει τη ζωή του ασθενούς.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος με τα χίλια πρόσωπα. Πράγματι είναι έτσι! Εκεί που χορεύεις, μπορεί στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο να μην μπορείς να περπατήσεις καλά, να σταθείς όρθιος και να μείνεις κλινήρης για ώρες, μέρες, μήνες….

Εκεί που έχεις προγραμματίσει με τους φίλους να βγεις για ποτό το βράδυ και ανυπομονείς να έρθει η στιγμή να πας να τους συναντήσεις και να περάσεις όμορφα, ξαφνικά μουδιάζει το χέρι σου, το πόδι σου και το μόνο που θες είναι να ξαπλώσεις. Δεν το συζητώ ότι η απογοήτευση και τα νεύρα βρίσκονται στο πικ τους εκείνη τη στιγμή.

Νομίζω ότι σας έδωσα μια ελάχιστη εικόνα σχετικά με την σκλήρυνση κατά πλάκας και τα χίλια πρόσωπά της.

Ένα πράγμα που δεν μπορώ είναι η μιζέρια και αυτό με έχει βοηθήσει στην ασθένειά μου πολύ. Πώς;

Με το να μην παίρνω κάθε σύμπτωμα της νόσου κατάκαρδα. Με το να χαμογελάω ακόμα και τις μέρες που η πάθηση δεν μου δίνει και πολλούς λόγους για να χαίρομαι.

Η ζωή μου με την Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι ένας καθημερινός αγώνας για να είμαι σε καλή κατάσταση με τη νόσο. Προσπαθώ να τα έχω καλά μαζί της, όπως σου έχω ξαναπεί και έτσι δεν μου δείχνει συχνά το άσχημο πρόσωπό της.

Αισιοδοξώ και νιώθω τυχερή που έχω αυτή τη νόσο και όχι κάποια άλλη, καθώς έχω μεγαλώσει μαζί της αφού η μητέρα μου πάσχει από την ίδια πάθηση από όταν ήμουν 6 ετών. Εξοικειώθηκα μαζί της, της έδειξα ότι δεν την φοβάμαι και την έκανα φίλη μου.

Όταν ήρθε η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στη ζωή μου- στον δικό μου οργανισμό, ήμουν μόλις 19 ετών, έτοιμη να ανοίξω τα φτερά μου και να πετάξω όσο ψηλότερα θα με πήγαιναν τα όνειρά μου και η αισιοδοξία μου! Η αλήθεια είναι ότι τότε πέρασα πολύ δύσκολα, αλλά δεν τα παράτησα. Σπούδασα, αποφοίτησα στην ώρα μου, εργάστηκα, όπως και συνεχίζω να εργάζομαι.

Με το χέρι στην καρδιά μπορώ να σου πω, ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με έκανε αυτό που είμαι σήμερα.

Αυτή η νόσος μου έμαθε τι θα πει «ζω»,

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ