Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ

Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν λάβρος κατά του Π. Πολάκη με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και άτομο με αναπηρία, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει μετά το Πάσχα σε αυτή την πρωτοβουλία. «Debate δεν θέλατε;  Debate θα έχετε, εδώ στη Βουλή, ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», δήλωσε χαρακτηριστικά o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε αμέσως μετά σε δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή. Μετά το Πάσχα ξεκινάει η εβδομάδα των Παθών για τον κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. «Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινότητα των ίσων ευκαιριών και τον στηρίζετε σιωπηλά;» δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι γνώρισε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο πριν από μερικές μήνες. «Δεν του χαρίστηκε κανείς. Δεν έχει την ανάγκη μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας και ήθους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών» δήλωσε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι  ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Και στο σημείο αυτό ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού  αμέσως μετά τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το χαρακτήρισε έκτρωμα. Υποστήριξε ότι δίνει τη χαριστική βολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ισοπεδώνει και αφαιρεί κάθε έννοια αυτονομίας από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Κατηγόρησε τέλος τον Κώστα Γαβρόγλου ότι δημιουργεί πανεπιστημιακά τμήματα ακόμα και με βουλευτικές τροπολογίες για ψηφοθηρικούς λόγους σε περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα.