Ο Γ.Στουρνάρας κερνάει… συριανά λουκούμια τους άσπονδους “φίλους” του

Συριανά λουκούμια και …χαλβαδόπιτες οφείλει να κεράσει ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γ.Στουρνάρας τους άσπονδους “φίλους” του, μετά την επίσημη, με βούλα της Βουλής, δικαίωσή του για ένα από τα υποτιθέμενα μεγάλα του …αμαρτήματα: Τη δήλωση πόθεν έσχες 2012-2013 σχετικά με το ακριβές εμβαδόν του σπιτιού του στη Σύρο.

Στις 19 Νοεμβρίου 2017, η εφημερίδα Documento δημοσίευσε πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με το οποίο ο κ.Στουρνάρας είχε υποβάλει ψευδές πόθεν έσχες. Τίτλος του …αποκαλυπτικού δημοσιεύματος “ψευδές πόθεν έσχες από Στουρνάρα και με αδήλωτη πισίνα”. Το δημοσίευμα φιλοξενήθηκε άκριτα από όλα τα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) που το καθένα, για δικούς του λόγους, θέλει την …αποκαθήλωση Στουρνάρα.

Μόλις προ ολίγων ημερών, όταν η δικογραφία που σχηματίστηκε από την πανταχού παρούσα Δικαιοσύνη, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του κ.Βαξεβάνη, πήγε στη Βουλή,  τα ίδια… ΜΜΑ επανήλθαν δριμύτερα.

Και καλά τα πολιτικά μέσα, έχουν λόγο, καθώς η κυβέρνηση είναι αλήθεια, δεν…τον πάει τον Στουρνάρα με τίποτα! Κάποια όμως οικονομικά μέσα, αφειδώς ενισχυόμενα από το …φαύλο τραπεζικό σύστημα, τι έπαθαν και …ξεσάλωσαν; Θυμήθηκαν ότι τους κόπηκε το …μπαγιόκο του παρελθόντος; ή μήπως ο …μέτοχος το απαίτησε για προσωπικούς του λόγους σχετιζόμενους με όσα ψάχνει ή θα ψάξει η Δικαιοσύνη και ο Στουρνάρας δεν βοηθάει;

By the way, που λένε και τα αμερικανάκια της δημοσιογραφικής πιάτσας, αυτό το…σκάνδαλο Στουρνάρα που υποτίθεται δεν είχε δηλώσει πισίνα στην οικία που διαθέτει στη Σύρο, αλλά και 105 τ.μ. από τα συνολικά 520 τ.μ. της οικίας, δεν υπάρχει. Πολύ απλά, γιατί οι αλλαγές στο εμβαδόν της οφείλονται στην υπαγωγή της στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους και η  αλλαγή χρήσης δηλώθηκε αμέσως.

Η απόφαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής:

Η Επιτροπή του άρθρου 3Α του Ν.3213/2013, κατόπιν προφορικού αιτήματος του κ. Στουρνάρα, συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και συζήτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» της 19ης Νοεμβρίου 2017 (που τον αφορούσε). Μετά από έρευνα των σχετικών Δηλώσεων του υπόχρεου, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

Θα τελειώσει εδώ το…κυνήγι του Στουρνάρα; Αποκλείεται! Είναι βέβαιον, αν δεν έχει ήδη συμβεί, πως τα ΜΜΑ θα …καταχεριάσουν την Επιτροπή της Βουλής, άσχετα αν η πλειοψηφία της είναι ΣΥΡΙΖΑ, καθότι, όποιος δεν υπακούει στα κείμενά τους, τα …ευαγγελικά, είναι εχθρός της κυβέρνησης, άρα του λαού, του τόπου, των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του πλανήτη ολόκληρου και …των Άστρων.

Στο διάλειμμα λοιπόν, ένα λουκουμάκι και μία χαλβαδόπιτα Συριανή, είναι ό,τι πρέπει, μέχρι να πάρουν μια ανάσα οι συνεπείς δυνάμεις της δημοκρατίας και να συνεχίσουν το έργο τους…

 

O bankieris

Πηγη: Bankwars.gr