ΕΥ: Εκδήλωση για το πλαίσιο μέτρησης της μακροπρόθεσμης αξίας των επιχειρήσεων

Μετράμε ό,τι πραγματικά μετριέται; Και πώς προσδιορίζεται η μακροπρόθεσμη αξία για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς;
Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα δώσει η ΕΥ Ελλάδος, σε ανοικτή συνάντηση που διοργανώνει την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, και ώρα 15:00, στα γραφεία της στο Μαρούσι (Χειμάρρας 8Β, 151 25).
Στη συνάντηση αυτή, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει το Long-Term Value Framework (LTV), που ανέπτυξε ως αποτέλεσμα του “Embankment Project”, για τη μέτρηση της μακροπρόθεσμης αξίας, το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για τη μέτρηση των επιδράσεων της δραστηριότητάς τους, που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστούν.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και άλλες μεθοδολογίες μέτρησης και αποτίμησης οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων, όπως το Social Return on Investment, καθώς και μελέτες υπολογισμού του κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων και οργανισμών.
Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Βασίλειος Καμινάρης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Διασφάλισης της ΕΥ Ελλάδος και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε:
«Οι επιχειρήσεις σήμερα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών, όπως των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και επενδυτών, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των κρατικών αρχών.
Για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να μετρήσουν και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τη συνολική συνεισφορά τους στις οικονομίες και στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται, καθώς, επίσης, και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν αξία μακροπρόθεσμα.
Στην ΕΥ Ελλάδος, έχουμε εντοπίσει αυτήν την ανάγκη και έχουμε αναπτύξει ένα πλαίσιο μέτρησης της μακροπρόθεσμης αξίας, καταφέρνοντας να μετρήσουμε όσα μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να υπολογίσουν».