ΝΔ: Δίχως τέλος η κοροϊδία των ενστόλων από την κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο κατηγορούν πως κοροϊδεύει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εξαπέλυσαν ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Με αφορμή τη συνάντηση των προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον κ. Καμμένο, υπενθύμισαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στις 26 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύθηκε για την αναδρομική χορήγηση του υπολοίπου 50% των μειώσεων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και την πρόταση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο τον νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), όπως και το πλαίσιο για τις συντάξεις χηρείας.

Μάλιστα, προσθέτουν πως ο κ. Μητσοτάκης τότε τάχθηκε υπέρ της σχέσης μισθών και συντάξεων των αμειβομένων με τα ειδικά μισθολόγια και τόνισε πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, βρίσκεται υπό εξέταση από τη Νέα Δημοκρατία. “Αντίθετα, όταν ο κ. Καμμένος συνάντησε τρεις μέρες μετά, στις 29 Ιανουαρίου 2018, τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστραφεί αναδρομικά το 50% των μειώσεων και δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, γιατί δεν το επιτρέπουν η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών, θεωρώντας ότι έχει ήδη δοθεί με τον νόμο 4307/2014. Αλλά και για το θέμα της επανεξέτασης του νόμου Κατρούγκαλου, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε – τι άλλο; – ότι έχει συγκροτήσει μία επιτροπή. Αλήθεια, σε τόσες τροποποιήσεις που έχει ήδη υποστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί ποτέ δεν παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδικίες; Τι απέγιναν, άραγε, οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο κ. Καμμένος, ως αρχηγός των ΑΝΕΛ, αλλά και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας; Η κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος” καταλήγουν, στην ανακοίνωσή τους, ο κ Κικίλιας και ο κ. Δημοσχάκης.