Πόλεμος Αυγενάκη – Μίχαλου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια του Γραμματέα της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη να παρέμβει και να κομματικοποιήσει τις Επιμελητηριακές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις από την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών μελών των Επιμελητήριων, νέα προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη για κομματικοποίηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Στις 3 Φεβρουαρίου γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ. Αδιαμφησβήτητο φαβορί για την προεδρία είναι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ένα παιδί της ΝΔ, που κατάφερε όμως να κρατήσει ισχυρή ισορροπία με την παρούσα Κυβέρνηση, δρώντας υπερκομματικά σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικές οι συχνές αναφορές του για βελτίωση της Οικονομίας και για θετικές προοπτικές, δηλώσεις που κάθε φορά εξοργίζουν την Πειραιώς.

Ο κ. Αυγενάκης προωθεί τρεις συγκεκριμένους υποψηφίους για την διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ, με βάση την πίστη τους στο κόμμα της ΝΔ και με προφανή σκοπό να μετατρέψει την ΚΕΕΕ σε κομματικό όργανο της ΝΔ που θα ελέγχεται από την Πειραιώς και θα ασκεί αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση. Κάτι που βρίσκει τελείως αντίθετο τον κ. Μίχαλο και την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της διοίκησης της ΚΕΕΕ που επιθυμούν το αυτονόητο, την μη εμπλοκή του ανώτατου οργάνου εκπροσώπησης των επιχειρήσεων σε κομματικά παιχνίδια.

Η παρέμβαση του κ. Αυγενάκη έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Μίχαλου, ο οποίος αισθάνεται ότι «τιμωρείται» για τις θέσεις που έχει λάβει δημοσίως σε ζητήματα Οικονομίας. Θέσεις που κατά την Πειραιώς δεν διευκολύνουν την μάχη της κατά της Κυβέρνησης.