ΤτΕ: Φιλοξένησε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στην Αθήνα – Το μήνυμα Στουρνάρα

Η Τράπεζα της Ελλάδος φιλοξένησε στις 12 και 13 Μαΐου στην Αθήνα την τακτική συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία των μελών του, εδώ και δύο χρόνια.

Το Εποπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε τρεις εβδομάδες για να συζητήσει, να σχεδιάσει και να εκτελέσει τα εποπτικά καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο Andrea Enria και μετέχει ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος ο Σύμβουλος Διοίκησης Ηλίας Πλασκοβίτης. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε επίσημο δείπνο στα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε «Έχει την αυτονόητη σημασία της η επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια σειρά μεγάλων κρίσεων που ξεκίνησαν το 2010 – και αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα είναι που επέτρεψε στην Τράπεζα της Ελλάδος να φιλοξενήσει την πρώτη της μεγάλη διεθνή εκδήλωση. Μένω ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι πρώτοι μας καλεσμένοι είναι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), ο οποίος πραγματοποίησε την τακτική συνάντηση του Εποπτικού του Συμβουλίου στο κεντρικό κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Θέλω να ελπίζω ότι οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία και πραγματοποίησαν μια πολύ δημιουργική συνάντηση».

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Andrea Enria σημείωσε: «Είναι πραγματικά ευχάριστο που ξαναρχίσαμε επιτέλους τις δια ζώσης συνεδριάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου, ξεκινώντας από την Αθήνα. Είμαστε ευγνώμονες στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη θερμή υποδοχή και τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διοργάνωση της,Η φιλική ατμόσφαιρα και η χαρά του να βρισκόμαστε στην Αθήνα συνέβαλαν σε μια ομαλή και παραγωγική συνάντηση.»