Ιατρικό: Κατέθεσε πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν που κατέχει η Πειραιώς

Tο Iατρικό Aθηνών, κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Tράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αγοράσει από τη θυγατρική της Hμιθέα A.E., το Eρρίκος Nτυνάν .

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου με στόχο την δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.

Η Εταιρεία Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. μέσω της διοίκησης της, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρωταρχικός στρατηγικός της στόχος, είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις του εγχωρίου κλάδου υγείας και τα επόμενα χρονιά.

Η παρούσα οικονομική συγκύρια κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου με στόχο την δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών. Μόνο μέσα από την διαδικασία αυτή των συνενώσεων θα προκύψουν συνέργειες με σημαντικά, λειτουργικά και οικονομικά, οφέλη.

Η στρατηγική αυτή, των εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών, σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.  Η αναμενόμενη νέα μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2018 και η αναμενόμενη ακόμη μεγαλύτερη μείωση την περίοδο 2019-2021, μαθηματικά θα οδηγήσει τον κλάδο σε ακόμη μεγαλύτερα rebates & clawbacks. Αυτό θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία των εταιρειών του εγχώριου κλάδου, επηρεάζοντας σημαντικά τα επιχειρησιακά πλάνα και σχεδιασμούς.
Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της (της οικογένειας Αποστολόπουλου και του Γερμανικού κολοσσού Asklepios, τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας της Γερμανίας) κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία μας έχει, στο παρελθόν, εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της συγκεκριμένης μονάδας συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες πώλησης που έχουν γίνει.

Η Εταιρεία μας, μόλις υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη επί της συγκεκριμένης πρότασης, θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό.