Ο Θοδωρής Καλαντώνης της Eurobank φαβορί για τη διοίκηση της FPS

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και υπεύθυνος του τομέα διαχείρισης προβληματικών δανείων, κ. Θοδωρής Καλαντώνης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων FPS (Financial Planning Services).

Η τοποθέτηση του κ. Καλαντώνη αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο του σχεδίου συγχώνευσης με την Grivalia, που προβλέπει την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ, τη διαχείριση των οποίων θα αναλάβει η θυγατρική του ομίλου FPS. Επίσης, η συμφωνία συγχώνευσης με την Grivalia προβλέπει την πώληση τουλάχιστον του 50% της FPS από τη Eurobank.

Μετά την τιτλοποίηση των δανείων, η FPS θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων με χαρτοφυλάκιο περί τα 25 δισ. ευρώ, καθώς, εκτός από τη διαχείριση των προβληματικών δανείων της Eurobank, θα αναλάβει τα δάνεια και άλλων τραπεζών και θα τα μεταφέρει στο όχημα ειδικού σκοπού (SPV) που θα δημιουργηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διοικητική ομάδα της FPS στη νέα της μορφή θα παραμείνει  ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων της Eurobank κ. Τάσος Πανούσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το σχήμα θα συμπληρώσουν και άλλα στελέχη της  Eurobank.

Να σημειωθεί ότι η FPS απασχολεί σήμερα 900 εργαζόμενους και διαχειρίζεται δάνεια 900.000 οφειλετών. Είναι 100% θυγατρική της Eurobank και η αποτίμησή της εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ.

Ο Θοδωρής Καλαντώνης έχει αναλάβει σειρά επιτελικών θέσεων στη Eurobank. Ξεκινώντας την επαγγελματική του καριέρα το 1987 ως Management Consultant στην εταιρεία Battelle Europe, London, έχει μια ιδιαίτερα σημαντική πορεία στις τράπεζες, διατελώντας Επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής στην American Express Bank (1998-1999), Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστης στην ABN AMRO Bank (1994-1998) και ιδρυτικό μέλος της Διεύθυνσης Πιστωτικών Καρτών στην Τράπεζα Εργασίας (1992-1994). Από το 2000 ως το 2013 διετέλεσε  Γενικός Διευθυντής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Eurobank και παράλληλα Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Στεγαστικής Πίστης και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής Eurobank Cards.

Ακολούθησε η θητεία του ως Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Retail Banking Products and Non-Performing Loans στην Alpha Bank από τον Μάρτιο 2013 έως και τον Ιούνιο 2014 και στη συνέχεια επέστρεψε στηνEurobank όπου είναι από τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Είναι κάτοχος MBA, του Manchester Business School και έχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθήνας.