«Ευαγγελισμός»: Δεν στοιχειοθετείται βιασμός του 19χρονου

Δεν στοιχειοθετείται βιασμός του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο 19χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό έπειτα από τον ξυλοδαρμό του από συγκρατούμενους του στις φυλακές Αυλώνα
«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα

Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο «Ευαγγελισμός».

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση του 19χρονου κρατούμενου

Παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην υπόθεση του 19χρόνου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλουδη, στην Ρόδο.

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα και να αξιολόγηση το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατούμενους και προβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πάντως, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου Α.Λ., 19 ετών.

Επίσης, ο κ. Καλογήρου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».