Επέστη η ώρα της αλήθειας, του χρέους, της ευθύνης-Επιστολή Νικολόπουλου σε Μητροπολίτες

Σεβασμιότατε,

Επέστη η ώρα της αλήθειας, του χρέους, της ευθύνης Σας και της ευθύνης όλων μας απέναντι στον εφημεριακό κλήρο. Η ώρα να αντιταχθείτε στην εξαμβλωτική συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, που επιδιώκουν σε σαθρά και «ανίερα» θεμέλια να οικοδομήσουν ένα ουδετερόθρησκο Κράτος.

Απευθύνομαι προς την Ιεραρχία με σεβασμό και συναίσθηση της αποστολής και του ρόλου μου ως μέλους του Κοινοβουλίου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκφέρω τη γνώμη μου και τους αναγκαίους προβληματισμούς, όντας ωθούμενος από την πατροπαράδοτη Ελληνορθόδοξη ανατροφή και δράση μου στην Εκκλησία, την πολιτική και την κοινωνία.

Σεις και όλοι μας, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, αρχής γενομένης από τα Πρωθυπουργικά χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, βιώνουμε μια στοχευμένη, ελεεινή, ύπουλη και άδικη προπαγάνδα, με στόχο την απαξίωση της Ιεραρχίας και του κλήρου και κατ’ επέκταση, της  ορθόδοξης πίστης.

Φρονώ ότι ύστατο χρέος Σας είναι να υπερασπισθείτε το κύρος της Εκκλησίας του χριστεπώνυμου πληρώματος και το δικό Σας, αντισσόμενοι σε κάθε ισοπεδωτική και γενικευμένη συμπεριφορά, που προσβάλλει τον εφημεριακό κλήρο, τόσο σε πνευματικό, όσο και σε υλικό επίπεδο.

Σεις γνωρίζετε ότι με την δική Σας καθοδήγηση χιλιάδες συμπατριώτες μας βρήκαν καταφύγιο, οικονομικά βοηθήματα και φαγητό στις ενορίες τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Αφουγκραζόμενος τις ενοριακές δράσεις, επίσης, είσθε σε θέση να γνωρίζετε όπως και εγώ, ότι αποσοβήθηκαν με την παρέμβαση  ιερέων αναρίθμητες αυτοκτονίες, ενώ μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη, χιλιάδες συνάνθρωποί μας, χάρη στην αμέριστη πνευματική βοήθεια των κληρικών.

Οι κυβερνώντες, κρατώντας στο αριστερό χέρι τους κουμπιουτεράκια του εθνομηδενισμού, δαιμονίζονται στη θέα ρασοφόρων και θέλουν να τους πετάξουν από το «τρένο» του Δημοσίου, για  να κάνουν αντίστοιχους διορισμούς «ημετέρων».

Δυστυχώς, την ίδια αντίληψη για τον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους και δη ως προς την αποβολή των εφημερίων από το Δημόσιο, έχει και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό,τι ως Υπουργός έκανε με τις καθαρίστριες, έχει κατά νου και για τους παπάδες. Τις έδιωξε από το Υπουργείο Οικονομικών και τα νοσοκομεία και αναπλήρωσε το έργο τους με ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού. Έτσι και τώρα. Τσίπρας και Μητσοτάκης (εδώ συμφωνούν κατ’ επιταγή των εντολέων τους) προορίζουν την Ιεραρχία ν’ αναλάβει εργολαβικά τις ιερές τελετές! Ειδικότερα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με ωμότητα και κυνισμό, απαιτεί «να μην αποσυνδεθεί κατ’ επίφαση η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος»! Θέτει δε, και ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, συναινώντας και πιέζοντας  κατ’ ουσία να βιασθεί και να εξειδικεύσει τους νομοθετικούς τρόπους, για το ποιος θα κρατάει το «πουγκί» των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, ώστε ο διαχωρισμός Κράτους- Εκκλησίας να φαντάζει αναπότρεπτος!

Έχετε την ακέραιη ευθύνη, τη δύναμη και τη λύση να αποτρέψετε μια πρόχειρη και ιδεοληπτικά επαίσχυντη συμφωνία, που αποσκοπεί στην απαξίωση του εφημεριακού κλήρου και στην περιθωριοποίηση των Μητροπολιτών. Που αποσκοπεί στη διαγραφή Σας από το πρωτόκολλο της Πολιτείας. Μα, κυρίως στον ευτελισμό και τον αφανισμό της Εκκλησίας, που υπηρετεί το τρίπτυχο της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας.

Η περίοδος μιας μακράς σιωπής στους χρόνους της μνημονιακής κατοχής, έχει εκληφθεί ως παθητική «συναίνεση», σε όσα εξυφαίνονται από τους εγχώριους και διεθνείς πολέμιους της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

Λάβατε, Σας παρακαλώ, αρκούντως σοβαρά και τούτο: Την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, θεώρησε σκόπιμο προτάξει την αντιχριστιανική θέση του υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας εκ μέρους τους. Κατά «σύμπτωση», ήταν η μέρα που αθωώθηκα από τη Δικαιοσύνη για τις δικές μου διαμετρικά αντίθετες θέσεις.  Σιωπή, όμως, και για τα δύο συμβάντα. Μια σιωπή που διαδέχθηκε τη… σιωπή, όταν ψηφίσθηκαν οι αντίστοιχοι νόμοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και από συναδέλφους βουλευτές άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σιωπή στη νιοστή!

Στις επιστολές μου προς όλους Σας για τα εν λόγω νομοθετικά εκτρώματα σιωπήσατε αιδημόνως. Απλώς, τις αρχειοθετήσατε, αν δεν τις πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων…

Άραγε, τέτοιου είδους σιωπές, δεν συνοδεύονται από ενοχές; Αναρωτιέμαι, ταπεινά προβληματίζομαι και εξανίσταμαι. Με όλο το σεβασμό, το αυτό επιθυμώ και από την αγιότητά σας, ειδάλλως θα ζήσουμε στις μέρες μας την πτώση του «Κάστρου» εκ των έσω.

Δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο. Εύχομαι και προσεύχομαι η θεία φώτιση να συντείνει καταλυτικά στην εκπλήρωση του αυτονόητου χρέους σας προς τον κλήρο και το λαό. Πιστεύω στην δική σας πεφωτισμένη ώρα. Μακάρι να έχει έλθει!

Με σεβασμό,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος