Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Πέλλα: «Δεν παραποιείται η ιστορία του Μ. Αλέξανδρου»

Μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλε ο Κυριακος Μητσοτάκης από το αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, δίπλα στο χώρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 15 του χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Η ιστορική παρακαταθήκη του Φίλιππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μουσείο, δίπλα από το παλάτι του Φιλίππου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας.

Μπροστά στη μαρμάρινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που αποτελεί και την πιο πίστη απεικόνιση του, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο«σπουδαίο», «μοναδικό» και «σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό που πιστοποιεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Στη συμβολική του επίσκεψη στο Μουσείο, με την οποία ξεκίνησε τη δεύτερη μερα της περιοδείας του στην Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε τη σημασία της μελέτης της ιστορίας και των επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους χαρακτήρισε «αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».

«Ο χώρος αυτός όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος αποδεικνύει την ιστορική μοναδικότητα της Μακεδονίας», δήλωσε και από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας.

Χθες το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης από τη Λεπτοκαρυά της Πιερίας κάλεσε τους πολίτες της Μακεδονίας να εμπιστευτούν τη Νεα Δημοκρατία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων όπως έπραξαν και το 2008.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη, όπως είχατε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι, που τραβήξαμε την εθνική γραμμή και η οποία ισχύει μέχρι σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας αλλά και στο ζήτημα του erga omnes αλλά και του αλυτρωτισμού».

Ο ίδιος σχετικά με τη χρονική περίοδο που επισκέπτεται την περιοχή τόνισε πως «Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξα να είμαι εδώ. Είναι μέρες φορτισμένες, οι Μακεδόνες αισθάνονται μια προσμονή αλλά και ανησυχία», ενώ έστρεψε τα πυρά του προς την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου λέγοντας:

«Δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση που δεν μας κάνει εθνικά υπερήφανους και στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Πριν λάβει το λόγο ο κ. Μητσοτάκης, τον καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας  Αποστολος Τζιτζικώστας ο οποίος κάνοντας αναφορά στα δύο χρόνια από τις εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε τέλος στα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος δεξιά της ΝΔ, με αφορμή το Σκοπιανο.

«Θέλω να στειλω ένα μήνυμα εντός και εκτός αιθούσης. Όπως τότε ήμασταν μαζί, έτσι και τώρα είμαστε μαζί για να κάνουμε τη χώρα καλύτερη. Και αυτό το καλύτερα μπορείς να το φέρεις εσύ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτακη.