Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον δάσκαλο που «έσωσε» από τον σεισμό 63 παιδιά στο Δάμασι Τυρνάβου

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γρηγόρη Λέτσιο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας και την αφοσίωσή σας. Μας κάνετε υπερήφανους με τον τρόπο που χειριστήκατε το θέμα» είπε ο πρωθυπουργός στην βιντεοκλήση με τον κ. Λέτσιο. 

Από την πλευρά του ο κ. Λέτσιος επισήμανε ότι «η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης ήταν καθοριστικά για να μπορέσουμε να βγούμε από το κτίριο», το οποίο, όπως έσπευσε να προσθέσει, «είναι ετοιμόρροπο».

Την ακαταλληλότητα του κτιρίου επιβεβαίωσε και ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αναζητούνται λύσεις και για την προσωρινή στέγαση των παιδιών, τα οποία για λίγες μέρες θα φιλοξενηθούν σε διπλανό σχολείο.

Υπόσχεση για καινούριο σχολείο

Ο διευθυντής του σχολείου, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό για να ζητήσει καινούριο σχολείο. «Το σχολείο είναι από το 1938, πετρόχτιστο διώροφο. Είναι και αιτημα του χωριού ένα καινούριο σχολείο».

«Εμείς κύριε διευθυντά θα εξετάσουμε το θέμα και εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο θα αποκτήσετε καινούριο σχολείο το συντομότερο δυνατό», ήταν η υπόσχεση του πρωθυπουργού. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού