Πελώνη : Η κυβέρνηση στηρίζει την Μενδώνη – Είναι καλή υπουργός

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην Λίνα Μενδώνη εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητικό εκπρόσωπος λέγοντας ότι δεν συνιστά λόγο απομάκρυνσης της υπουργού Πολιτισμού ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός.

Δεν συνιστά λόγο αποπομπής

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείσα αν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της Λίνας Μπενδώνη και πολιτικών ευθυνών της υπουργού Πολιτισμού, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «η κα Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού. Η κυβέρνηση στηρίζει την κα Μενδώνη».

Η κα Πελώνη αναφέρθηκε και στο θέμα της δήλωσης της κας Μενδώνη που χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας ότι ήταν μια «ατυχής έκφραση» και πρόσθεσε ότι «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συντιστά λόγο αποπομπής».

Έγινε δεκτή

Ερωτηθείσα η κα Πελώνη να σχολιάσει τη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη και δεν προσφέρθηκε αυτοβούλως και να διευκρινίσει από ποιους ζητήθηκε η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «η παραίτηση του κ. Λιγνάδη, όπου εξηγεί τους λόγους στην επιστολή του, έγινε αμέσως δεκτή».

Η κα Πελώνη επέμεινε δε στα αντίστοιχα ερωτήματα ότι «ο κ. Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του και έγινε δεκτή» ενώ εξήγησε ότι η αρχική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και της κυβέρνησης για τους λόγους της παραίτησης ότι ήταν «προσωπικοί» οφείλετεται στο ότι «ο υπό κατηγορία κ. Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του στην επιστολή του που έγινε αμέσως δεκτή».