Φωτιά στο Μάτι : Νέο εισαγγελικό «όχι» για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα σε στελέχη της Πυροσβεστικής

Απορριπτική ήταν και η νέα απάντηση της εισαγγελίας στο αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο οποίος είχε ζητήσει την αναβάθμιση της κατηγορίας για ορισμένους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής από πλημμέλημα σε κακούργημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ο οποίος μελέτησε και έκρινε το αίτημα που επανέφερε ο ανακριτής για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν προκύψει νεότερα στοιχεία για τη θεμελίωση του κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι αν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν είχε η Εισαγγελία της Αθήνας λόγο να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση με 102 νεκρούς.

Μετά την εξέλιξη αυτή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν και οι τελευταίοι κατηγορούμενοι να απολογηθούν για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Και αμέσως μετά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη του συνόλου των κατηγορουμένων σε δίκη.