Σαλβίνι: «Τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν οι κερδοσκόποι»

«Εμείς τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν κάποιοι ολίγοι κερδοσκόποι. Ξέρουμε ότι πρόκειται για το καλό των ιταλών και προχωρούμε με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια», δήλωσε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, εισερχόμενος την Τρίτη στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, για την συνεδρίαση της κυβέρνησης Κόντε.

«Η Ιταλία δεν κινδυνεύει, οι αγορές μας αγαπάνε περισσότερο από τους ευρωγραφειοκράτες. Αν γυρίσουμε πίσω θα αγνοήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους πολίτες», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Και οι δυο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να διατηρηθεί στο 2,4% η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισαν ότι θεωρούν απίθανο να φτάσει, το ιταλικό σπρεντ, τις τετρακόσιες μονάδες βάσης.

Ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, όμως, Πάολο Σαβόνα, λίγο νωρίτερα τόνισε ότι «αν το σπρεντ ξεφύγει, τότε θα πρέπει να αλλάξει ο κρατικός προϋπολογισμός». Παράλληλα, όμως, για να μην φτάσει τις τετρακόσιες μονάδες βάσης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.