Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Η σκευωρία της Novartis κατέρρευσε»

Επί τρεις ώρες κατέθετε  στην ανακρίτρια  του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον  πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι το τέταρτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά,  που καταθέτει  καθώς προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού  και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής  Ανδρέας Λοβέρδου και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Και πρόσθεσε «πως ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες. Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί.

»Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

Τέλος, την  ερχόμενη  Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κ. Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.