Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορθώνουν ανάστημα σε δύσκολες συνθήκες

«Εορτάζουμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις Ένοπλες Δυνάμεις που παρά τις δύσκολες συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας, μεγάλης πίεσης στα σύνορά μας και πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία, ορθώνουν το ανάστημά τους, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, συνδράμουν την ελληνική κοινωνία και απλά κόβουν την όρεξη κάθε αλαζόνα επιβουλέα υπερασπιζόμενοι τα εθνικά δίκαια μας». Αυτό υπογράμμισε, με δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαγιωτόπουλος για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

n-panagiotopoylos-oi-enoples-dynameis-orthonoyn-anastima-se-dyskoles-synthikes0

«Αποτίουμε σήμερα», συνέχισε ο υπουργός, «ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας, διαρκής και εντατικός, είναι για ακόμα πιο αποτρεπτικές, πιο αξιόμαχες, πιο έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις. Και ο αγώνας αυτός αποδίδει καρπούς. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρέστη στις 10:30 στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

n-panagiotopoylos-oi-enoples-dynameis-orthonoyn-anastima-se-dyskoles-synthikes1

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Στυλιανός Πετράκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργιος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.