Μητσοτάκης για επένδυση Microsoft : Το συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft.

«Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, στο Νταβός όταν είχα την ευκαιρία να πρωτογνωρίσω τον Μπραντ Σμιθ. Μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ, σε μια πολυεπίπεδη επένδυση, χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκής.

Από το 2021, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ότι ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα την βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή. Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η αξία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, θα υπάρξουν τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων και οι εκτάσεις βρέθηκαν στην Αττική.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «στην 4η βιομηχανική επανάσταση θέλουμε να είμαστε από τους πρωτοπόρους» τονίζοντας ότι το 1ο data center της Microsoft στην Ελλάδα θα είναι το πρώτο στην ευρύτερη περιοχή και ένα από τα πρώτα στην περιοχή» ανακοινώνοντας και το πλάνο υψηλής εξειδίκευσης 100.000 συμπολιτών μας στην χρήση ψηφιακών δεδομένων στο cloud.

Παρουσίασε, δε, και ένα βίντεο με μότο «η ανάπτυξη ξεκινά εδώ, τώρα. Η Ελλάδα σε νέους ψηφιακούς δρόμους».