Επίδομα 534 ευρώ: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις- Ποιοι το λαμβάνουν αύριο

Αύριο, Παρασκευή (04/09), θα πιστωθεί τελικά η έκτακτη αποζημίωση των 534 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.796 δικαιούχων. Ακόμη μία ευκαιρία έως αύριο έχουν, σύμφφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας, να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, «δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν τα οικονομικά στοιχεία των εργαζομένων που εντάσσονται στο μηχανισμό “Συν-Εργασία” (β’ φάση) για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/08 έως και 04/09/2020. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/08 έως και 04/09/2020».

Στους λογαριασμούς θα δουν αύριο πιστωμένο το ποσό των 534 ευρώ και 2.796 δικαιούχοι των ακόλουθων κατηγοριών:

  • Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις – εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.