Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε Ευρωπαϊκές Σπουδές

Με την Θεσμική Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας ανακοινώνει την εκκίνηση του νέου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μ.Α. Institutions, Communication and European Integration – Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

H επιλογή των ικανών υποψηφίων της περιόδου 2020-22 έχει ήδη αρχίσει.  Πρόκειται για ένα καινοτόμο ΠΜΣ που εξετάζει την λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών σε σχέση με τις ψηφιακές προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολυεπίπεδο ρόλο της Επικοινωνίας στην πολιτική δράση, σε σχέση με το πανευρωπαϊκό όραμα της Ολοκλήρωσης.

Οι φοιτητές του νέου προγράμματος θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία για σπουδές και έρευνα σε τομείς, όπως οι πολιτικές επιστήμες-ευρωπαϊκές πολιτικές, οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας, η κοινωνιολογία, και τα media.

Με σημείο σύγκλισης μία Ευρώπη των Πολιτών που υπηρετείται από ενιαίους, δημοκρατικούς και λειτουργικούς Θεσμούς, το Πρόγραμμα προετοιμάζει πολίτες και τεχνοκράτες για θητεία που συνδυάζει την Υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Υπόθεση, με τα απαραίτητα για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε δημόσιους, ιδιωτικούς και μικτούς ή κοινωφελείς φορείς.

Το ΠΜΣ, όπως και οι υπόλοιπες κατευθύνσεις του ECI προσφέρεται με εξ αριστείας Ευρωπαίους διδάσκοντες από την ακαδημία, την διοίκηση και την κοινωνία μέσω διαλέξεων, workshops και projects based learning στην Αθήνα και στη Βιέννη.

Περισσότερα εδώ.