Επανεκκίνησε το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού σε παιδιά

Το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού σε παιδιά στη χώρα μας που ανεστάλη για τρεις περίπου μήνες λόγω κορονοϊού, έχει ήδη επανεκκινήσει, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Β. Κικίλιας, «μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2020, έγιναν με επιτυχία τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά από ζώντα δότη και προγραμματίζονται έξι ακόμα παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις από ζώντα δότη εντός του 2020».

Ο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμα πως, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ενεργοποιείται η λίστα και για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά από αποβιώσαντες δότες.

Από τα 12 παιδιά που αναμένουν μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα 5 που διαμένουν στη Νότια Ελλάδα πρόκειται να μεταφερθούν στη λίστα του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Τέλος, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις που προϋπήρχαν σε μηχανικά μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, δόθηκε εντολή στο διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό για τις σχετικές προμήθειες».

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο πλευρό των συμπολιτών μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός.