Νίκος Νικολόπουλος: «Η αλήθεια, το δίκιο και ο Χριστός, δεν φοβούνται κανέναν!»

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

«Και με βουλευτική ασυλία και χωρίς βουλευτική ασυλία, δεν θα πάψω ποτέ να εκφράζω και να εκπροσωπώ την πίστη, τις πεποιθήσεις και τις αρχές μου. Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Χριστιανός…» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά που έγινε σε βάρος του για αναδημοσίευση που έκανε από την ιστοσελίδα του, δημοσιεύματος για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

«Ευχαριστώ το σύνολο των συναδέλφων. Όσους με στήριξαν και με τη ψήφο τους υποστήριξαν πως δεν πρέπει να διώκεται ένας βουλευτής για τις απόψεις και τις ιδέες του, παρά τις κομματικές γραμμές. Ευχαριστώ όμως και όσους ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου γιατί έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν οι ίδιοι και οι κομματικές ηγεσίες τους, μου προσφέρουν τη δυνατότητα να καθορίσει η Δικαιοσύνη τα όρια μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ρατσισμού και ενδεχομένως να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σύγχρονο διωγμό των χριστιανικών απόψεων από φανατικές μειοψηφίες που μέσω μηνύσεων πιστεύουν ότι μπορεί να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων Χριστιανών.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απολύτως το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης όλων των ανθρώπων. Διατηρώ όμως ακέραιο και το δικό μου δικαίωμα να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου, που είναι άλλωστε οι θέσεις και οι αξίες που εκφράζουν και εκπροσωπούν, ο οικουμενικός Χριστιανισμός και η Ελληνική Εκκλησία.

Σήμερα ίσως γίνομαι ο πρώτος βουλευτής του οποίου αίρεται η ασυλία για λόγους πίστης, κάτι που όσο αδιανόητο και να φαντάζει, αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα των θολών καιρών μας στους οποίους υπάρχει απόλυτη ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η ουσιαστική έννοια της ισότητας και της ελευθερίας του λόγου.

Προσωπικά, δεν θα γίνω ποτέ κρυπτοχριαστιανός. Και εντός και εκτός Βουλής. Και αν έχει έρθει η ώρα να δώσουμε και πάλι αγώνες για πολιτικά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών, θα το κάνουμε με χαρά και με εδραία την πεποίθηση της τελικής νίκης. Γιατί η αλήθεια, το δίκιο και ο Χριστός, δεν φοβούνται κανέναν. Ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη!»

 

Η ομιλία του Ν. Νικολόπουλου  στην Βουλή για το αίτημα άρσης ασυλίας: «Θα διακηρύττω την πίστη μου στις Χριστιανικές αξίες, με ή χωρίς ασυλία https://youtu.be/RLGiM5DrQKY