Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική στο νοσοκομείο St Tomas.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ «ο πρωθυπουργός παραμένει κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εξακολουθεί να δέχεται φροντίδα στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου St Tomas και είναι σε καλή διάθεση». Όπως και χθες, ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς τεχνική βοήθεια.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας το κατά πόσο ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν εργάζεται, αλλά έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με αυτούς που χρειάζεται.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί μία παράταση του καθολικού lockdown, παρά μόνο ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, συνολικά 20.000 μέλη του προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων που διεξάγονται καθημερινά έχει ανέλθει στις 14.000. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Παρασκευή θα αρχίσει η λειτουργία του δεύτερου νοσοκομείου Nightingale του NHS στο Μπέρμιγχαμ, με αρχικά 500 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό και με τη δυνατότητα ο αριθμός τους να φτάσει τις 2.000.