Πέτσας προς επιχειρηματίες: Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, μπορούν να ενισχυθούν από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θέσπισε η κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μέτρο, τόνισε ότι το αρχικό ύψος του πενταετούς προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και διευκρίνισε:

«Το πρώτο έτος, αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η αποπληρωμή πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε με έμφαση, ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους, αφού, όπως είπε, «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Να σημειωθεί ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, μπορούν να μπαίνουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, 10 Απριλίου, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ.