Κορωνοϊός: Παρατείνονται έως 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα προσωρινά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6.00 π.μ., ανακοίνωσε χαρακτηρικά ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως «οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται».

Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά τους για όσους υπονομεύουν την άστατη συνολική προσπάθεια. Όπως είπε «παρουσιάστηκε σήμερα μία ασυνήθιστη κυκλοφορία σε παραδρόμους του εθνικού δικτύου. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή».

«Καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και το αποτέλεσμα κρίνεται διαρκώς. Η πειθαρχία μας επιτρέπει μία διαφορετική πορεία από τις άλλες χώρες. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε», υπογράμμισε ακόμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη, να μην γκρεμίσουμε όσα με κόπο έχουμε χτίσει», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε λειτουργία το 10306 και δύο νέες πλατφόρμες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι μπήκε σε λειτουργία η γραμμή υποστήριξης 10306, ενώ δημιουργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr.