Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί σε 24 ώρες, 54 στο σύνολο – 169 νέα κρούσματα – 91 διασωληνωμένοι

Στους 53 ανήλθε και επισήμως ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει και επισήμως τρεις νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι στη χώρα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα, καθώς και άλλα 23 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.514.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ εννέα έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως «ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα. Ο ιός προσβάλει τον εγκέφαλο και τα νεύρα».

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε: «Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.  Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας». «Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα», συνέχισε.

Σε καραντίνα η δομή στη Ριτσώνα

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.