Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί όλο τον κόσμο

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί τον κόσμο, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορoνοϊού.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κορoνοϊό, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας. Τις υπηρεσίες αυτές τις προσφέρει το κράτος τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όσο και σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο», τόνισε. Είπε, ότι όλες οι δομές του συστήματος υγείας λειτουργούν κανονικά, όλες οι ειδικότητες είναι στα νοσοκομεία, όλα τα Κέντρα υγείας λειτουργούν και διαχειρίζονται κόσμο, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην επαρχία.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος προσέρχεται είτε είναι ύποπτο κρούσμα είτε όχι και λαμβάνει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη. Σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επανέλαβε ότι παίζει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση για τον κορoνοϊό, διότι «θέλουμε τα ήπια και μέτρια περιστατικά να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπς πώς πέραν από τα Κέντρα Υγείας που θα είναι αποκλειστικά για κορoνοϊό (6 στην Αττική), όλα τα άλλα προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα, όπως τόνισε για να μην πηγαίνει και άσκοπα σε αυτά ο κόσμος, μπορεί να εξυπηρετείται και τηλεφωνικά.