«Βόμβα» Κουμουτσάκου για ευθείες απειλές Σοϊλού που προδιέγραφαν τον Έβρο

Αποκαλύψεις για το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για την προώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε για όσα του είχε πει ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον περασμένο Οκτώβριο για προώθηση καραβανιών μεταναστών καθημερινά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Θα σας στείλω -είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού- 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα. Αποκαλύπτω σήμερα ότι αυτό μου είχε ειπωθεί τότε. Άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Προφανώς όχι. Άλλωστε είναι υποχρέωση των κρατών, που πηγάζει από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο» πρόσθεσε.

Στη συνάντηση της 4ης Οκτωβρίου ο κ. Σοϊλού είχε διατυπώσει τη διαμαρτυρία της Τουρκίας για ελλιπή βοήθεια από την ΕΕ και στο ζήτημα της Συρίας.

«Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο» κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.