Έξι τα ξενοδοχεία που μένουν ανοικτά στην Περιφέρεια Αττικής

Ανακοινώθηκαν τα ξενοδοχεία στην Περιφέρεια Αττικής, τα οποία θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αυτά είναι τα εξής:

Το ξενοδοχείο 21 στην οδό Κολοκοτρώνη 21, το ξενοδοχείο Ελευσίνα στην οδό Δήνητρος και Ρήγα Φεραίου, το ξενοδοχείο Plaza στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, το ξενοδοχείο Ελλενίς στην λεωφόρο Συγγρού 177, το ξενοδοχείο Αύρα στην οδό Καζαντζάκη 2 και τέλος το ξενοδοχείο Golden City στην οδό Μάρνη και Φαβιέρου.

Εξετάζοντας τον κλάδο της ξενοδοχίας και δη το σκέλος της συνεισφοράς τους στην πραγματική οικονομία, πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) αναφέρει ότι την περίοδο 2017-2019, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας δαπάνησαν για ανακαινίσεις ποσό ύψους 2,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μερίδιο των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 11,7% το 2004 σε 21,8% το 2018, ενώ το πλήθος των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 8.899 σε 9.783 (+9,9%) αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, το γεγονός, ότι για κάθε 2,5 νέα δωμάτια δημιουργείται 1 θέση εργασίας. Το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις, πάντα σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.