Τρικυμία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Δυσφορία των εργαζομένων για τις χρυσαυγίτικες διασυνδέσεις του προέδρου Κρις Σπύρου και τις πιθανές συνέπειές τους

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση αν κρίνει κανείς από το στυλ γραφής του υπομνήματος προς το Δ.Σ., τις καταγγελίες αλλά και την δικαιολογημένη έντονη ανησυχία του Συλλόγου των 200 εργαζομένων στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο.

Με εξώδικη δήλωση και θεσμική του παρέμβαση/προειδοποίηση, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες «με πλήρη γνώση και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και με ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του Διοικητικού σας Συμβουλίου επιχειρείται η ανατροπή των ισορροπιών κορυφής και η παράβαση των κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις εργοδότη – εργαζόμενου στην ΕΑΕ.

Παραβιάζονται οι καταστατικοί σκοποί και γίνεται καπηλεία της φήμης και της εκτίμησης που τυγχάνει από όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (και όχι μόνο) η ΕΑΕ, χάριν ιδιοτελούς πολιτικής δραστηριότητας, ενώ καλλιεργούνται κομματικές επαφές που εκθέτουν και «πληγώνουν» την εικόνα και την «προσωπικότητα»/υπόληψη της ΕΑΕ προκαλώντας σύγχυση και συχνά πλήττοντας καίρια τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της ως μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού, αλλά εκπαιδευτικού και εν γένι πολιτισμικού οργανισμού. Πληγώνουν και την δική μας τιμή και υπόληψη ως ανθρώπων και εργαζομένων».

Και όλα αυτά, τονίζει ο Σύλλογος, που πρόεδρός του είναι ο κ. Κων. Γιαννακόπουλος, συμβαίνουν την χρονική στιγμή που ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Ελληνο-αμερικανικής Ένωσης (ΕΛΕ) βρίσκεται σε δίκες αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, εξαιτίας συγκεκριμένων αυθαίρετων επιλογών του Δ.Σ. της ΕΑΕ.

Ένα Δ.Σ. που πρόεδρός του είναι ο κ. Κρις Σπύρου, γνωστή πολιτική προσωπικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος στην πολιτεία του New Hampshire στις ΗΠΑ, όπου μετανάστευσε σε ηλικία 13 ετών, το 1956.

Σύμφωνα με το Σύλλογο των Εργαζομένων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ο κ. Κρις Σπύρου, αν και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα κάνει επίδειξη αντεργατικής συμπεριφοράς και επιχειρεί να μεταβάλλει τις συνθήκες και τους όρους της επιχειρησιακής σύμβασης που έχει υπογραφεί και ισχύει.

Ακόμα, ο Σύλλογος θέλει να αποκατασταθούν οι όροι της πλήρους συνεργασίας της ΕΑΕ με το Hellenic American University και το Hellenic American Gollege, για να κατοχυρωθούν υπέρ της Ένωσης τα υπαρκτά οφέλη της συνεργασίας αυτής.

Σημειώνεται ότι κ. Κρίς Σπύρου κατηγορείται για συνεργασία με ανθρώπους της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνεται συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητο Γιάννη Λαγό, Μέλη του Συλλόγου τονίζουν ότι με τις ενέργειές αυτές το κύρος της ΕΑΕ διακυβεύεται και πέφτει στο ναδίρ σε μια κρίσιμη για την πορεία της φάση.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των εξελίξεων, απομένει να δει κανείς ποια θα είναι η αντίδραση του Δ.Σ. της ΕΑΕ στις καταγγελίες και ποιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναληφθούν από τους εργαζόμενους στην Ένωση, που είναι αποφασισμένοι και δικαιώματά τους να προστατεύσουν αλλά και το κύρος της ΕΑΕ να αναβαθμίσουν.

Πηγη: lykavitos.gr