Φρουζής: Χοντροκομμένο παραμύθι η υπόθεση Novartis για τους πολιτικούς

Φιάσκο και χοντροκομμένο παραμύθι αποκάλεσε την υπόθεση της Novartis στο σκέλος των πολιτικών προσώπων ο άλλοτε επικεφαλής της Novartis Ελλάδος Κωνσταντίνος Φρουζής. «Δεν κλήθηκα ποτέ να καταθέσω για το θέμα της Novartis ούτε από Επιτροπή ούτε από τη Δικαιοσύνη, κλήθηκα στην Προανακριτική για πρώτη φορά το Νοέμβριο 2019» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Φρουζής δήλωσε δε ότι από την εισαγγελία Σερρών έστειλαν στη μητρική Novartis στην Ελβετία κλητήριο θέσπισμα στην ελληνική γλώσσα. «Έγινε σωρεία λαθών, επιστραφήκαν ως απαράδεκτα τα έγγραφα, κανείς δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί δεν υπήρχε έδαφος να έρθει».

«Υπάρχει έρευνα που δεν έχει καταλήξει για χρηματισμό γιατρών… Βγαίνουν δημόσιοι λειτουργοί και λένε για σκάνδαλο γιατρών συνιστώ αυτοσυγκράτηση, το σκάνδαλο για πολιτικούς αποδείχθηκε φιάσκο, χοντροκομμένο παραμύθι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος της Novartis έκανε λόγο για δύο γιατρούς στις Σέρρες που κατηγορήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση για τη Novartis, o ένας για ποσό 3.500 ευρώ ο άλλος 1.500 ευρώ και διαπομπεύθηκαν. «Είχαν αθωωθεί από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο το 2016. Το υπουργείο Υγείας επέμενε να πάει δικαστικά. Αθωώθηκαν πανηγυρικά και στις Σέρρες και στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε ότι είχαν υποσυνταγογραφήσει, όχι υπερσυνταγογραφησει, και επί δυο – τρία χρονιά σερνόντουσαν στα δικαστήρια χωρίς λόγο» σημείωσε.